memorijal-vanja-pavlovic-1Deseti put zaredom u Prijedoru je održan Memorijalni turnir „Vanja Pavlović“ u znak sjećanja na nekadašnjeg darovitog fudbalera FK „Tukovi“ i SFK „Slavija“, koji je tragično izgubio život u 21.godini u saobraćajnoj nesreći.

Primjeran mladić ostao je kao prijatelj u srcima svojih drugova iz djetinjstva, zanesenih i loptom i „travnatim tepihom“, većinom „poniklih“ u mlađim kategorijama Rudar-Prijedora.

Njemu u sjećanje, s poštovanjem, ranije su se okupljali u ljeto, na turnirima na stadionima „Poljana“ i u Tukovima, a drugi put zaredom odmjeravali su snage u malom fudbalu na terenu sa vještačkom travom u balonu u prijedorskom naselju Čirkin polje.

Domaćinu u ovom sportskom objektu Stojanu Janjetoviću, već tri i po decenije prisutnom na fudbalskoj sceni, kao i Dragi Miloševiću, istaknutom fudbalskom radniku, zahvalio se Goran Kecman, koji je, uz pristanak Vanjinog oca Rajka Pavlovića i brata Nemanje, bio inicijator ideje da se na dostojanstven način čuva uspomena na dragog prijatelja.

-Zahvalio bih se svim prijateljima moga sina za kojim je bol vječna, ali i lijepo sjećanje i osjećaj da se svi oni okupljaju pod motom „Vanja nije zaboravljen“. Okupe se oni i za njegov rođendan, 16.decembra, prije turnira posjetili su mu grob i zahvaljujem im se. Iznad svega, dobri su fudbaleri, ali i ljudske veličine, s njima je mnogo lakše, tako divnim pijetetom prema njemu, gotovo u ovakvim trenucima svi zajedno, ponosni na njega, jednodušno pomislimo kao da je Vanja sa nama. Zanimljivo je da se ovih tridesetak momaka, bez obzira na svoje obaveze i planove, uvijek odazovu, i oni su tu ne samo na terenu, već i na prigodnom druženju – rekao je Rajko Pavlović.

Nisu rezultati ovog tradicionalnog Memorijala bili bitni ali ih treba navesti.

Najuspešnija je bila ekipa za koju su nastupili: Dino Sikirić, Slobodan Rauš, Milan Despotović, Zoran Grbić, Mišo Milošević, Darko Kljajić i Vedran Kantar.

U ostalim timovima još su igrali: Slobodan Kantar, Rajko Pavlović, Goran Šalabalija, Borislav Topić, Siniša Miljatović, Danijel Gavranović i Boris Šorga (druga ekipa), Miroslav Šormaz, Slobodan Despotović, Nemanja Pavlović, Budimir Despotović, Bojan Panić, Blaženko Torbica i Zoran Ćurčija (treća ekipa), Aleksandar Savić, Bojan Kecman, Goran Kecman, Goran Kotaran, Igor Golić, Draško Grbić, Darko Mandić i Goran Puzigaća (četvrta ekipa).

Iako su imali jednog vrhunskog djelioca pravde, Zorana Grbića, bili su međusobno i sudije, ali najvažnije je da su još jednom potvrdili da sport može da ima mnogo veću dimenziju, od pukog rivalstva, mada i njega nije nedostajalo.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

memorijal-vanja-pavlovic-2 memorijal-vanja-pavlovic-3 memorijal-vanja-pavlovic-4 memorijal-vanja-pavlovic-5 memorijal-vanja-pavlovic-6 memorijal-vanja-pavlovic-7 memorijal-vanja-pavlovic-8 memorijal-vanja-pavlovic-9